Tips : Kek batik.
POSTED ON: Sunday, August 14, 2011 @ 2:15 AM | 0 comments

Assalamualaikum.
Fuyooo, aku bagi tips. Haha macam lah aku ni pandai sangat bab2 ni kan. Tips ni senang okay. Aku pun bukannya minat sangat pun.#Dalam proses belajar memasak -__-" atas kerelaan saya sendiri setelah diri dibelenggu ketakutan *tak pandai masak mana boleh jadik menantu* waaaa takleh jadik ni. Kaaannnnn :/
1. Resepi kek batik lah. *sonang je pun.

Bahan-bahan :
Biskut merri belilah 2ringgit.
1/2 buku butter
2biji telur
1cawan serbuk koko
1/2 cawan milo
1cawan air
3/4 gula
1cawan kacang tanah
- Patah2kan biskut tu dalam piring.
- Sediakan periuk, campak kan kacang tanah. Cehh campakkk, haha.
- letak koko, milo, air dan dula. Bukak api sikit je. Then kacau semua tu sampai sebati. *sebati eh orang kata? Haa yee la tuuuu.
- Masukkan butter pulak, kacau sampai cair.
- Masukkan telur, then kacau, then padamkan api.
- Pas tu, barulah masukkan biskut yg korang patah2kan tadi dalm periuk. Kacau lagi sampai semua biskut tu diselaputi coklat.
- Masukkan dalam loyang, tekan2 sikit, agak2 dah cantik tu, masukkan dalam peti ais. Then siaaappppppp :).
#Lelaki pun boleh buat. Senang dan kacanggggg lagi pun. Huwaaaaa huwaaaa sodapnyaaa.